Naar de Sahara in Drunen ?

Het leek er bijna op  ……. ons uitstapje op de juffen dag  maar het was ” het  Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in Drunen dat we bezochten.

Op de juffen dag  maakten we dit uitstapje naar dit unieke natuurgebied. In West-Europa komen stuifzandgebieden in deze omvang niet voor. Als je in de omgeving van deze duinen bent opgegroeid, dan besef je vaak niet meer het unieke van het gebied.

Daarom  maakten we met groep 5 een speurtocht door het duinzand. Daarbij ontdekten ze bijzondere dingen over dit zandgebied.

Afbeeldingsresultaten voor vergrootglas hemaOnze groep werd begeleid door schoolgids Tjeerd. Enthousiaste ouders en juffen  begeleiden de groepjes. Iedere groep kreeg een rugzak met de onderzoeksmaterialen mee.

In de rugzak zaten  8 opdrachtkaarten. Zo konden we gericht op ontdekking  gaan in dit weidse zandgebied. De resultaten van de opdrachten hebben we natuurlijk op de bijbehorende werkbladen ingevuld. Vooral het zoeken naar kleine beestjes vonden we heel spannend. Klik op de onderstaande link en je ziet prachtige foto’s van onze excursie !

Foto’s juffendag

 

Afbeeldingsresultaten voor drunense duinen

 

 

 

 

Deze bijdrage werd geplaatst in Algemeen, Groep 5 juf Meike en Toos, Groepen. Bewaar deze bladwijzer permalink.

Reacties zijn gesloten.