Jonge onderzoekers gespot in de OO- ZONE

De OO – ZONE is echt uniek in Tilburg. Waarom denken jullie?  Je kiest namelijk in het museum een personage dat bij je past, scant je pas en haalt een spannende kist met echte onderzoeksmaterialen uit een vitrine lade. Dan gaat je onderzoek beginnen. Dat klinkt toch geweldig!

In de OO – zone konden we verder luisteren, kijken, voelen, rekenen, tekenen, schatten, opmeten, beleven, nazingen…. opdrachten doen was nog nooit zo leuk!

Plantensporen onderzoeken als detective, de oorzaak van bultjes achterhalen als arts, een Ecopark opzetten als Groene Ondernemer of bekijken hoe de gegeten spaghetti aan een reis door je ingewanden begint.

In de OO – ZONE konden we ook perfect in teams werken. Daarnaast waren er ouders en medewerkers van de OO – ZONE, die alles konden vertellen over de objecten in de vitrines. Gelukkig maar!

Maar, ook niet onbelangrijk: in de computers vonden we ook een aantal personages, die ons mee op onderzoek namen.  Zo werden we voor even detective, muzikant, cursusleidster of kunstschilder.   Elk personage bekijkt de natuur vanuit zijn eigen beroep of de eigen leefwereld.

Super bedankt begeleiders dat jullie weer met ons mee op onderzoek wilden gaan naar het Natuurmuseum.

Zie onderstaande dia show om alle jonge onderzoekers aan het werk te zien in de OO- ZONE !

 

Deze diashow vereist JavaScript.