Plusaktiviteiten

Inschrijven PLUSACTIVITEITEN

Schooljaar 2016-2017, periode 3 en 4

 Ook dit schooljaar worden er weer plusactiviteiten aangeboden. Dit zijn naschoolse activiteiten die worden verzorgd door (gast)docenten. De plusactiviteiten zijn een aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Er zijn vier zogenoemde plusperiodes in het schooljaar voor kinderen van groep 1 t/m 8. Elke periode duurt 6 weken en het aanbod varieert per periode. Voor elke periode kunnen kinderen zich inschrijven voor één of meerdere activiteiten. Bij inschrijving van minimaal 5 kinderen gaat de activiteit door. Er geldt voor elke activiteit een maximum aantal deelnemers. Als er te veel kinderen inschrijven wordt er een loting gehouden.

Hieronder vindt u alle informatie over de verschillende activiteiten van periode 3 en 4. Mocht u uw kind voor één of meerdere activiteiten willen opgeven, dan kunt u dit t/m 13 februari digitaal doen via de website van de school. inschrijfformulier

Leest u voordat u uw kind aanmeldt eerst onderstaande informatie. Dan weet u wat u van ons kunt verwachten én wat wij van u en uw kind(eren) verwachten. Zo worden de activiteiten steeds meer een echte verrijking voor de leerlingen.

‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!’

Deelname aan de activiteiten zijn gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Ieder jaar schrijven zich heel veel kinderen in voor activiteiten; zóveel, dat het soms niet lukt om alle kinderen te plaatsen in een bepaalde cursus. Het activiteitenaanbod is afhankelijk van subsidie en het is in principe een luxe dat het er is. Het is daarom heel erg jammer, als kinderen die wél geplaatst worden aan slechts een beperkt aantal lessen deelnemen. 

Van kinderen die mee mogen doen aan onze lessen verwachten we, dat ze:

 • Iedere les bijwonen en op tijd aanwezig zijn;

(Mocht uw kind onverhoopt een keer verhinderd zijn, wilt u dan telefonisch of schriftelijk bericht van verhindering doorgeven?)

 • Iedere les hun best doen om er samen met de andere kinderen een fijne les van te maken;

(Ook voor onze docenten moeten de lessen van de brede school prettig zijn!)

 • Iedere les beleefd en aardig voor de andere kinderen en de docent zijn!

Voor de naschoolse activiteiten gelden doorgaans dezelfde regels als onder schooltijd. Mobiele telefoons dus óf niet meenemen, óf in gevallen waarin dat is toegestaan, tijdens de naschoolse activiteiten uitzetten.

Reglement

Om ervoor te zorgen dat onze lessen prettig verlopen hanteren we een reglement, waaraan kinderen, ouders en docenten zich moeten houden. Inschrijven voor een activiteit kan alleen onder de voorwaarde, dat u het reglement onderschrijft.

Van onze leerlingen verwachten we bij de naschoolse activiteiten:

 • dat je op tijd aanwezig bent bij de les, zodat de les op tijd kan beginnen
 • dat je de spulletjes die voor bepaalde lessen nodig zijn bij je hebt
 • dat je Nederlands spreekt
 • dat je naar de docent luistert
 • dat je beleefd bent
 • dat je je vinger opsteekt als je iets wilt vragen
 • dat je vriendelijk bent tegen de docent en de andere kinderen

 

Van de ouders van onze leerlingen verwachten we:

 • dat u zich houdt aan de voorschriften die u leest in ‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!’
 • dat u zich kunt vinden in de werkwijze die u leest in “De cursus gaat van start …”

Eventuele maatregelen

Het komt gelukkig maar zelden voor, maar voor de goede orde moeten we aan onze ‘huisregels’ toch ook de soms noodzakelijke maatregelen toevoegen.

Indien een leerling zich niet aan het voorgeschreven reglement houdt, dan krijgt de leerling een officiële waarschuwing. De contactpersoon van school neemt hierover contact op met de ouders. Als de desbetreffende leerling zich daarna weer niet aan het reglement houdt, dan krijgt hij/zij een tweede officiële waarschuwing en mag niet meer deelnemen aan de betreffende naschoolse activiteit voor die periode. De contactpersoon van school neemt wederom contact op met de ouders om dit toe te lichten.

De cursus gaat van start …

In het begin van het schooljaar worden alle aanmeldingen verwerkt. We proberen álle kinderen die zich hebben ingeschreven in de loop van het schooljaar te plaatsen in één of meerdere cursussen. De contactpersonen van de scholen delen uw kind in. De activiteiten met veel inschrijvingen proberen we te herhalen indien dit past binnen het budget, maar de ‘wachttijd’ wordt daardoor natuurlijk wat langer. Na de inschrijving ontvangt u een overzicht waarin de exacte data en tijden zijn ingevuld. Ook net voor de nieuwe periode start krijgt u nog een herinnering. Mocht uw kind onverhoopt niet kunnen deelnemen aan een activiteit, laat u dit dat direct weten aan de contactpersoon! We kunnen dan immers nog een ander kind laten deelnemen aan die activiteit. Bij lesuitval wordt u zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Wanneer ons pas heel laat bericht van verhindering van een docent bereikt (iets wat gelukkig maar zelden voorkomt) wordt er contact opgenomen met de ouders en als de ouders thuis zijn moeten de kinderen helaas naar huis worden gestuurd. Indien ouders niet thuis zijn worden de kinderen opgevangen op school. We willen u voor dit soort gevallen vriendelijk, doch dringend vragen om uw juiste adres en telefoonnummer door te geven aan de leerkracht van uw kind.

Als de school uit is, hebben de kinderen eerst 15 minuten pauze. Daarna starten de plusactiviteiten. Deze duren dan een uur. 

De periodes

De lessen zijn in periodes ingedeeld. Tussentijds kan niet worden gestart met een activiteit. Dit zijn de data van de periodes:

 

            Periode 3        week 11 t/m 16        

            Periode 4        week 20 t/m 25        

Op dagen waarop de school gesloten is door bijvoorbeeld een feestdag of een studiedag, gaan de activiteiten niet door.

Overzicht Plusactiviteiten per periode

PERIODE 3: Week 11 t/m 16

Activiteit Docent Dag + tijd groep Max. aantal deelnemers
Dans, beweging, toneelspel, muziek en expressie Hetty van Beek Maandag

15.15-16.15 uur

1-2 16
Koud koken Charlotte Evers en Tiny Verhoeven  Dinsdag

15.15-16.15 uur

3-4 12
StadsTuinderij  (bij de Stadstuin) Medewerker stadstuinderij Maandag

15.15-16.30 uur

3-4-5 12
Van Pet naar Pret Rolph (Genietgroep) Donderdag

15.15-16.15 uur

6-7-8 10
Sport (bootcamp) Emy Theunissen Dinsdag 

15.15-16.15 uur

6-7-8 20

PERIODE 4: Week 20 t/m 25 

Activiteit Docent Dag + tijd groep Max. aantal deelnemers
Beweegbeestjes Medewerker SNENS Dinsdag

15.15-16.15 uur

1-2 8
Koud koken Charlotte Evers en Tiny Verhoeven  Dinsdag

15.15-16.15 uur

3-4 12
Sport Emy Theunissen Dinsdag 

15.15-16.15 uur

3-4-5 20
Bomberbot Medewerker MadScience Maandag

15.15-16.15 uur

5-6-7-8 20

Meer informatie activiteiten:

Dans, beweging, toneelspel, muziek en expressie

Vanuit een thema wordt er gewerkt met dans(expressie) en bestaande dansen. Verder wordt er gewerkt aan beweging (conditie)en coördinatie.

Actieve, creatieve en kleurrijke leerzame les.

StadsTuinderij Piushaven

Wist je dat er, maar een klein stukje van Fatima vandaan, een hele bijzondere plek is? Waar je varkens kunt knuffelen? Waar je vers gelegde eieren kunt rapen en vogelhuisjes kunt timmeren?  StadsTuinderij Piushaven is een stukje natuur, midden in de stad! Er groeit van alles. Wil je eens de lekkerste verse aardbeien proeven? Mmmm! Ze hebben er wel vijftien soorten tomaten en allerlei soorten rode pepers. Sommige zijn echt heet! En heb je al ooit gehoord van de drop plant? Hij bestaat echt! Bij de plusactiviteiten op de StadsTuinderij doe je elke week iets leuks.  Je helpt met de dieren en leert wat plantjes nodig hebben om net als jij groot en gezond te worden. Hoeven je ouders straks niet meer naar de winkel om verse sla te kopen. Die uit je eigen tuintje is namelijk echt veel lekkerder!

De kinderen lopen gezamenlijk onder begeleiding naar de Stadstuin toe. Ook lopen ze samen weer terug. Ze zullen dan rond ongeveer 16.30 uur weer terug op school zijn.

vanPETnaarPRET

Heb je weleens je eigen springtouw of raceauto gemaakt? Of een 3D-printer aan het werk gezien?  Als je meedoet met vanPetnaarPret ga je aan de slag! Je ziet hoe recyclen werkt, en je gaat zelf iets maken. Het enige wat je nodig hebt is een petflesje.
Want daar maak je dus hele vette dingen mee. Schrijf jij je in?

Sport groep  6-7-8 : bootcamp

Tijdens de naschoolse sport gaan we flink aan onze conditie, snelheid en kracht werken. In de eerste week beginnen we met een soort fittestjes zodat we daarop verder kunnen gaan. Een intensieve maar super gezellige lessen staan je te wachten! Doe jij mee? 

Sport groep 3-4-5 

Na schooltijd nog lekker sporten in de gymzaal! Samen kijken we deze periode wat we elke week gaan doen. Van balspelen, buitenspelletjes tot samenwerkingsspelletjes. Het komt allemaal voorbij en samen zorgen we elke week weer voor een bijzondere invulling van de les. 

BeweegBeestjes

BeweegBeestjes zijn kleine fantasiediertjes die bewegen door middel van magneten, zodat de je er echt mee kunnen spelen. Van allerlei verschillende materialen ga je aan de slag om een eigen beweegbeestje te maken. Vervolgens wordt er een parcours getekend en daarna: spelen maar! Beweeg het magneetje onder het parcours en je zult zien dat het diertje beweegt.

Bomberbot

Creativiteit, kritisch denken, digitale vaardigheden, patronen herkennen, ruimtelijk inzicht en nog veel meer! Dit zijn allemaal vaardigheden die aan bod komen in ons super gaaf naschools programma: Bomberbot. Een medewerker van Mad Science neemt je elke week een uur lang mee in de fascinerende wereld van het programmeren. Help Bomberbot alle sterren te verzamelen. Pas je vaardigheden toe, speel het spel en leer spelenderwijs de basisprincipes van programmeren.