Plusaktiviteiten

 

Inschrijven PLUS activiteiten

 

Plusactiviteiten Basisschool Fatima

Schooljaar 2017-2018

 

 

Ook dit schooljaar worden er weer plusactiviteiten aangeboden. Dit zijn naschoolse activiteiten die worden verzorgd door (gast)docenten. De plusactiviteiten zijn een aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Er zijn vier zogenoemde plusperiodes in het schooljaar voor kinderen van groep 1 t/m 8. Elke periode duurt 6 weken en het aanbod varieert per periode. Voor elke periode kunnen kinderen zich inschrijven voor één of meerdere activiteiten. Bij inschrijving van minimaal 5 kinderen gaat de activiteit door. Er geldt voor elke activiteit een maximum aantal deelnemers. Als er te veel kinderen inschrijven wordt er een loting gehouden.

 

Hieronder vindt u alle informatie over de verschillende activiteiten van periode 3 en 4. Mocht u uw kind voor één of meerdere activiteiten willen opgeven, dan kunt u dit t/m 7 februari digitaal doen via de website van de school. www.bsfatima.nl.

 

Leest u voordat u uw kind aanmeldt eerst onderstaande informatie. Dan weet u wat u van ons kunt verwachten én wat wij van u en uw kind(eren) verwachten. Zo worden de activiteiten steeds meer een echte verrijking voor de leerlingen.

 

 

‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!’

Deelname aan de activiteiten zijn gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Ieder jaar schrijven zich heel veel kinderen in voor activiteiten; zóveel, dat het soms niet lukt om alle kinderen te plaatsen in een bepaalde cursus. Het activiteitenaanbod is afhankelijk van subsidie en het is in principe een luxe dat het er is. Het is daarom heel erg jammer, als kinderen die wél geplaatst worden aan slechts een beperkt aantal lessen deelnemen. 

 

 

Van kinderen die mee mogen doen aan onze lessen verwachten we, dat ze:

 • Iedere les bijwonen en op tijd aanwezig zijn;

(Mocht uw kind onverhoopt een keer verhinderd zijn, wilt u dan telefonisch of schriftelijk bericht van verhindering doorgeven?)

 • Iedere les hun best doen om er samen met de andere kinderen een fijne les van te maken;

(Ook voor onze docenten moeten de lessen van de brede school prettig zijn!)

 • Iedere les beleefd en aardig voor de andere kinderen en de docent zijn!

 

Voor de naschoolse activiteiten gelden doorgaans dezelfde regels als onder schooltijd. Mobiele telefoons dus óf niet meenemen, óf in gevallen waarin dat is toegestaan, tijdens de naschoolse activiteiten uitzetten.

 

 

 

 

 

 

 

Reglement

Om ervoor te zorgen dat onze lessen prettig verlopen hanteren we een reglement, waaraan kinderen, ouders en docenten zich moeten houden. Inschrijven voor een activiteit kan alleen onder de voorwaarde, dat u het reglement onderschrijft.

 

Van onze leerlingen verwachten we bij de naschoolse activiteiten:

 • dat je op tijd aanwezig bent bij de les, zodat de les op tijd kan beginnen
 • dat je de spulletjes die voor bepaalde lessen nodig zijn bij je hebt
 • dat je Nederlands spreekt
 • dat je naar de docent luistert
 • dat je beleefd bent
 • dat je je vinger opsteekt als je iets wilt vragen
 • dat je vriendelijk bent tegen de docent en de andere kinderen

 

Van de ouders van onze leerlingen verwachten we:

 • dat u zich houdt aan de voorschriften die u leest in ‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!’
 • dat u zich kunt vinden in de werkwijze die u leest in “De cursus gaat van start …”

 

 

Eventuele maatregelen

Het komt gelukkig maar zelden voor, maar voor de goede orde moeten we aan onze ‘huisregels’ toch ook de soms noodzakelijke maatregelen toevoegen.

Indien een leerling zich niet aan het voorgeschreven reglement houdt, dan krijgt de leerling een officiële waarschuwing. De contactpersoon van school neemt hierover contact op met de ouders. Als de desbetreffende leerling zich daarna weer niet aan het reglement houdt, dan krijgt hij/zij een tweede officiële waarschuwing en mag niet meer deelnemen aan de betreffende naschoolse activiteit voor die periode. De contactpersoon van school neemt wederom contact op met de ouders om dit toe te lichten.

 

 

De cursus gaat van start …

In het begin van de periode worden alle aanmeldingen verwerkt. We proberen álle kinderen die zich hebben ingeschreven in de loop van het schooljaar te plaatsen in één of meerdere cursussen. De contactpersonen van de scholen delen uw kind in. De activiteiten met veel inschrijvingen proberen we te herhalen indien dit past binnen het budget, maar de ‘wachttijd’ wordt daardoor natuurlijk wat langer. Na de inschrijving ontvangt u een overzicht waarin de exacte data en tijden zijn ingevuld. Ook net voor de nieuwe periode start krijgt u nog een herinnering. Mocht uw kind onverhoopt niet kunnen deelnemen aan een activiteit, laat u dit dat direct weten aan de contactpersoon! We kunnen dan immers nog een ander kind laten deelnemen aan die activiteit. Bij lesuitval wordt u zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Wanneer ons pas heel laat bericht van verhindering van een docent bereikt (iets wat gelukkig maar zelden voorkomt) wordt er contact opgenomen met de ouders en als de ouders thuis zijn moeten de kinderen helaas naar huis worden gestuurd. Indien ouders niet thuis zijn worden de kinderen opgevangen op school. We willen u voor dit soort gevallen vriendelijk, doch dringend vragen om uw juiste adres en telefoonnummer door te geven aan de leerkracht van uw kind.

 

Als de school uit is, hebben de kinderen eerst 15 minuten pauze. Daarna starten de plusactiviteiten. Deze duren dan een uur. 

 

 

De periodes

De lessen zijn in periodes ingedeeld. Tussentijds kan niet worden gestart met een activiteit. Dit zijn de data van de eerste twee periodes:

 

            Periode 3        week 11 t/m 16

            Periode 4        week 21 t/m 26

           

 

Op dagen waarop de school gesloten is door bijvoorbeeld een feestdag of een studiedag, gaan de activiteiten niet door.

 

 

 

 

Overzicht Plusactiviteiten per periode

 

 PERIODE 3: Week 11 t/m 16

Activiteit                   Docent Dag + tijd Groep
Kleutergym Emy Theunissen Dinsdag

15.15-16.00 uur

1-2
Natuur beleef je met al je zintuigen Bakfietsjuf Maandag

15.15-16.15 uur

3-4-5
“Stilte op de set” Medewerker Je Weet Zelf TV. Vrijdag

15.15-16.15 uur

6-7-8

 

 

PERIODE 4: Week  21 t/m 26

Activiteit                   Docent Dag + tijd Groep
Dans-spel-expressie-muziek Hetty van Beek Donderdag

15.15-16.15 uur

1-2
Koud koken Charlotte Evers en

Tiny Verhoeven

Dinsdag

15.15-16.15 uur

3-4
Kennismaken met muziekinstrumenten Medewerker Factorium Maandag

15.15-16.15 uur

3-4-5
Fotografie Anja van Eersel Donderdag

15.15-16.15 uur

5-6-7-8
Sport Emy Theunissen Dinsdag

15.15-16.15 uur

6-7-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie activiteiten

Hieronder kunt u per activiteit uitgebreidere informatie vinden zodat u een goede keuze kunt maken:

 

Kleutergym

 

Vind jij het leuk om samen met klasgenootjes in de grote gymzaal te klimmen, klauteren, voetballen, judoën en nog veer meer sporten te leren? Tijdens de plusactiviteit kleutergym kan dat! 

Kom gezellig mee doen!

 

 

Naam gastdocent Emy Theunissen  
Doelgroep Groep 1-2
Max. aantal deelnemers 20

 

 

 

Natuur beleef je met al je zintuigen

 

Kan ik een geurtje vangen, een beukennootje horen? We gaan het ontdekken deze middagen bij de Bakfietsjuf. Soms zijn we binnen en gaan we onderzoeken, tekenen en knutselen. Soms zijn we buiten, met de neus in de wind speuren we in de buurt naar alle rijkdom die de natuur ons brengt

 

 

Naam gastdocent Bakfietsjuf Linda  
Doelgroep Groep 3-4-5
Max. aantal deelnemers 10

 

 

“STILTE OP DE SET!”

 

Vlog, Vine of YouTube: kinderen van nu hoeven we écht niet meer te vertellen wat dat is. Filmen kan iedereen toch? Sterker nog: ze weten het vaak beter dan hun ouders en docenten. Maar weten ze ook hoe ze dit op een verantwoorde, leuke en creatieve manier kunnen doen? Hoe vertel je eigenlijk een goed verhaal in beelden? Hoe maak je iets spannend of grappig? En wat is echt en wat nep? De kinderen leren dit (en meer) door stap voor stap hun eigen mini-speelfilm te maken. In de eerste lessen leren ze over de basis van film door zelf te proberen en ervaren, in de daaropvolgende lessen gaan ze serieus aan de slag met script, acteren en filmen. Tot slot werken ze toe naar een echte première op school, ook voor ouders. Resultaat: een écht toffe film.

 

Naam gastdocent Medewerker Je Weet Zelf TV.
Doelgroep Groep 6-7-8
Max. aantal deelnemers 8

 

Fotografie

 

Wist je dat we met de plusactiviteit Fotografie ook leren over licht en donker, over verschillende standpunten en over compositie. We maken portretten en foto`s van situaties die we onderweg tegen komen. Aan het einde van deze activiteit ga je je eigen foto`s uitkiezen voor een expositie op school! Deze foto`s worden tijdens de laatste les uitgeprint. Superleuke activiteit, dus wees er snel bij als je mee wilt doen!

 

Naam gastdocent Anja van Eersel
Doelgroep Groep 5-6-7-8
Max. aantal deelnemers 10
Bijzonderheden Kinderen met een camera nemen deze mee. Kinderen zonder camera kunnen een camera lenen van de docent. Neem wel een usb-stick mee, want de foto’s krijg je mee naar huis!

 

Sport

 

Bij de Plusactiviteit Sport wordt steeds een andere sport aangeboden zodat je deze  kan uitproberen en kan ervaren of het bij je past. Of je nu de sport voor het eerst doet of al ervaren bent, iedereen kan meedoen. Tijdens de lessen staat het plezier in het bewegen voorop. De sporten worden steeds in overleg gekozen, dus het is steeds wat je zelf leuk vindt.  

 

Naam gastdocent Emy Theunissen 
Doelgroep  6-7-8
Max. aantal deelnemers 20

 

 

Dans-spel-expressie-muziek

 

Wist je dat dieren die net geboren zijn al meteen de eerste dag lopen en huppelen?

Mensen moeten dat eerst nog leren, maar dan kunnen we ook dansen, fietsen, skaten, muziek maken en nog veel meer. We kunnen met onze fantasie alles worden wat we

maar willen, het lijkt een beetje op dromen……

 

Naam gastdocent Hetty van Beek
Doelgroep Groep 1-2
Max. aantal deelnemers 10

Koud Koken

 

Met allerlei groente- en fruitsoorten leer je op een leuke manier hiervan iets heel lekkers te maken. De ene keer een gezonde salade, dan weer eens een lekker toetje of een feestelijk hapje. En misschien heb jij zelf nog wel een leuk idee?

 

 

 

Naam gastdocent Charlotte Evers en Tiny Verhoeven
Doelgroep Groep 3-4
Max. aantal deelnemers 12
Bijzonderheden Belangrijk is dat je iedere les een broodtrommel

meeneemt om het hapje / gerecht mee naar huis te kunnen nemen. Wanneer uw kind allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen kunt u dit aangeven

bij de docenten. Het vlees in de gerechten is Halal.

 

 

Kennismaken met muziekinstrumenten

 

In zes weken maak je kennis met verschillende blaas-, snaar- en slaginstrumenten.

In deze weken leer je basisvaardigheden om muziek te maken.
Samen gaan we met verschillende instrumenten experimenteren en eventueel een eigen muziekstuk componeren en spelen. De instrumenten die gebruikt gaan worden zijn: trompet, klarinet , viool, gitaar, klokkenspel en cajon.

Ga mee op muzikale ontdekkingsreis!!

 

Naam gastdocent Medewerker Factorium 
Doelgroep 3-4-5
Max. aantal deelnemers 10